Met een WordPress plugin kun je, in tegenstelling tot de handmatige installatie, letterlijk in een paar stappen je WordPress website koppelen aan je Google Analytics account.

De enige ‘maar’ die ik persoonlijk ben tegengekomen als het gaat om het gebruik van een WordPress plugin voor Google Analytics (of zelfs, plugins in het algemeen) is dat ze soms (heel soms) niet zo vriendelijk zijn tegenover je website thema (het uiterlijk van je site) of tegenover andere plugins (sommige plugins gaan elkaar in de haren zitten om de één of andere reden).

Hoewel dit zeer zeldzaam is (ik ben het slechts enkele keren tegengekomen en ik hielp de afgelopen jaren letterlijk meer dan 100 ondernemers met het verbeteren van hun websites) is het wel iets waar ik je op wil wijzen. Echter. Een plugin kun je altijd testen. Werk het, super. Dan heb je een supersnelle en simpele manier gevonden om je WordPress website te koppelen aan Google Analytics.

Werkt het niet? Dan kun je altijd nog voor de Google Analytics handmatige installatie kiezen.

Een geschikte plugin om Google Analytics te koppelen aan je WordPress website.

Een zeer geschikte optie is de “Google Analytics For WordPress” plugin. Deze plugin kun je eenvoudig downloaden vanuit je WordPress dashboard (Dashboard > plugins > Nieuwe plugin > en dan typ je “Google Analytics for WordPress” in. Klik op downloaden, dan op installeren en voilà.

De plugin verschijnt in het zij-menu van je dashboard. En vervolgens kun je in het tabblad van de plugin inloggen in je Google Analytics Account. WordPress vraagt of je een koppeling wilt maken tussen jouw WordPress website en je Google Analytics account en voilà. Het draait.

Veel eenvoudiger wordt het niet.

Een andere prima ‘plugin’ optie is deze…

Wanneer je geïnteresseerd bent in het ‘zoekmachine optimaal maken van je website’ kun je verschillende WordPress plugins gebruiken. De twee besten zijn in mijn ogen “Wordpress Seo by Yoast” en de “All-in one SEO pack”.

Wanneer je kiest voor de laatst genoemde heb je één voordeeltje. Hier zit een koppeling met je Google Analytics account bij in gebakken. Kortom, je hebt geen aparte plugin nodig, maar je kunt gewoon je website ID opgeven in het tabblad “All-in one SEO” in het veldje “Google Analytics ID” en that’s it.

Zo heb je twee vliegen in één klap. Controle over je SEO (zoekmachine optimalisatie) en een directe koppeling met je Google Analytics account.